Integritetspolicy – för kunder

Att följa lagar och regler för personuppgiftsskydd är självklart för oss på Gävle Vandrarhem. Din personliga integritet är viktig för oss och i och med den nya Dataskyddsförordningen har vi sett över våra rutiner och skrivit en policy för hur vi hanterar dina personuppgifter.

Personuppgiftsansvarig är:

Bolagsnamn: Gävle Vandrarhem AB
Org.nr.: 556264–3279
Personuppgiftsansvarig är: Jan Ekroth
Adress: Södra Rådmansgatan 1, 802 51 Gävle
E-post: info@geflevandrarhem.se
Telefon: 026- 62 17 45

Vad är en personuppgift?

En personuppgift är information som direkt eller indirekt kan hänföras till en person. Till exempel namn, adresser, telefonnummer och IP-adresser.

Vilka personnummer hanterar vi?

Vi kan komma att lagra uppgifter om ditt namn, ditt personnummer, din mejladress, postadress, ditt telefonnummer, mobilnummer och betalnings-, kreditkorts- eller kontouppgifter. Och det gör vi för att kunna genomföra din bokning hos oss för att förse dig med vår service.

Hur använder vi dina personuppgifter?

De uppgifter som du ger till oss används för att genomföra din bokning och kontakta dig om så behövs under din hyresperiod. De kan också användas för identifikation, uppföljande marknadsföring, nyhetsbrev, kundundersökningar samt för statistiska ändamål. Uppgifterna kan även användas för utskick per post, sms och mejl samt för marknadsföring. Ditt personnummer kommer också att behandlas i samband med fakturor på uppdrag av betalnings- och kreditföretag som behöver detta i kreditupplysningssyfte.

Lagring av personuppgifter

När vi genomför en bokning innebär det ett medgivande till att personuppgifter kommer att lagras av Gävle Vandrarhem under tre år. Om en ny bokning görs inom tre år från senaste bokningstillfället kommer dina personuppgifter att sparas i ytterligare tre år.

Personuppgifterna behandlas aldrig längre än vad som är tillåtet enligt tillämplig lag. Till exempel kan data sparas längre om så krävs enligt konsumentköplagen eller bokföringslagen.

Samtycke

När en bokning godkänns av oss innebär det ett samtycke till insamling och behandling av personuppgifter enligt denna policy.

Återkallande av samtycke

Du har alltid rätt att rätta, komplettera eller radera felaktiga personuppgifter som rör dig.

Om du har lämnat samtycke till att personuppgifter behandlas har du även rätt att återkalla detta samtycke. Du har även rätt att komplettera, rätta eller radera de uppgifter vi har om dig. Om du vill återkalla ditt samtycke eller vill att vi raderar dina uppgifter kontaktar du oss på följande mejladress: info@geflevandrarhem.se

Cookies

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av hemsidan. Genom att använda hemsidan samtycker du till detta. Om du inte vill tillåta cookies kan du välja att ändra inställningarna i din webbläsare så att de inte accepteras. Vissa funktioner på webbplatsen kan påverkas om inte cookies tillåts.

Ändringar i integritetspolicyn

Observera att villkoren i integritetspolicyn kan komma att ändras. Den nya versionen kommer då att publiceras på vår hemsida.

Här kan du läsa mer om Dataskyddsförordningen (GDPR)

Till Datainspektionens hemsida